Evolutie van de situatie in de Residentie Arcadia

Terwijl we lange tijd gespaard waren gebleven, zijn sinds dit weekend 2 bewoners positief getest op het coronavirus.

Na enkele weken van spreekwoordelijke rust voegt de Residentie Arcadia zich, ondanks de aanbevolen sanitaire maatregelen en nog verregaandere maatregelen, jammer genoeg toe aan de lange lijst van rusthuizen waar het coronavirus heeft toegeslagen.
Wij nemen alle voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het virus zowel onder de bewoners als onder het personeel te voorkomen.

De directie en het personeel zetten zich de klok rond in om maximaal welzijn te garanderen aan onze residenten, met inachtneming van de gezondheidsmaatregelen die tijdens deze crisis van toepassing zijn.
Wij bedanken al onze medewerkers van de Residentie Arcadia. Zij blijven vechten in de frontlinie, met ongelooflijk veel professionalisme en toewijding, zonder hun inspanningen te verslappen.
We willen de families verzekeren dat we de gezondheidstoestand van onze bewoners nauwlettend in de gaten houden en dat we uiterst waakzaam blijven.

Wij bedanken onze residenten en hun families, die nu door een uiterst moeilijke periode gaan, voor hun begrip. We komen hier samen doorheen.

Gérardine Bastin en Didier Rozen
Voorzitster en tijdelijk Secretaris-Generaal van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek